MARÄNG MED LAKRITSKRÄM

LAKRIDS BY BÜLOW
LAKRIDS BY BÜLOW

LAKRIDS BY BÜLOW

Ingredienser

  • ½ vaniljstång
  • 60 g socker
  • ½ granatäpple
  • 2 gelatinblad
  • 150 g vit choklad
  • 5 dl grädde
  • 4 tsk fint lakridspulver
  • 6 äggvitor
  • 200 g vitt socker
  • 200 g florsocker

Beräknad tid

    Instruktioner

    Antal: 6 stk

    Granatäpple sylt:

    • ½ vaniljstång • 60 g socker • ½ granatäpple

    Lakritskräm:

    • 2 gelatinblad • 150 g vit choklad • 5 dl grädde • 4 tsk Fint Lakridspulver

    Maräng:

    • 6 äggvitor • 200 g vitt socker • 200 g florsocker

    Pynt:

    • E - SALMIAK • Fint lakridspulver

    Skär vaniljstången på avlångt håll och skrapa ut kornen. Pilla granatäpplekärnorna ut och blanda dem med socker, vaniljkorn och den tomma vaniljstången. Låt svalna i minst 5 timmar tills sockret är upplöst.

    Upplös gelatinblad i kallt vatten i 15 min. Hacka chokladen grovt och lägg det i en djup skål. Varm grädden tillsammans med lakritspulvret till precis under kokningspunkt och häll det över chokladen samtidigt som du rör om.

    Tillsätt de upplöste gelatinblad i den varma grädden. Låt krämen svalna i 5 timmar till den är fast och helt kylskåpskall.

    Piska äggvitorna. Tillsätt socker och piska till en stel maräng. Lägg till florsockret till sist och piska det till en fast massa. Lägg smeten i en spritspåse och gör 8 små fågelbo på bakplåten

    Baka marängerna i en 100 graders varm ugn i cirka 1 ½ timme tills de är torra.

    Piska lakritskrämen med en elvisp innan servering och pynta marängerna med lakritspulver, lite lakritskräm, granatäpplekärnor och en E - SALMIAK på toppen.