Inspirerad av Dark & Sea Salt
Antal: 8 portioner
Mörk mjölkchokladmousse:
• 200 g mörk mjölkchoklad • 75 m standardmjölk • 150 ml vispgrädde
Smält chokladen i en skål över vattenbad. Värm mjölken till kokpunkten och häll den över chokladen. Rör sakta om i skålen tills smeten går ihop. Vispa grädden lätt och vänd sakta ihop chokladen med grädden. Häll moussen i en avlång silikonform och ställ den i frysen i minst 3 timmar.
Salt lakritsganache med mörk mjölkchoklad:
• 150 g mörk mjölkchoklad • 100 ml vispgrädde • 30 g salt lakritssirap från Lakrids By Johan Bülow
Smält chokladen i en skål över vattenbad. Värm grädden och sirapen till kokpunkten i en gryta och häll den över chokladen. Rör om i skålen tills ganachen går ihop och blir blank. Häll ganachen ovanpå den frysta moussen och ställ tillbaka den i frysen i minst 2 timmar.
Chokladöverdrag:
• 250 g mörk mjölkchoklad • 25 g finhackade hasselnötter
Smält chokladen i en skål över vattenbad. Tillsätt de finhackade hasselnötterna och häll chokladen i en avlång skål/behållare. Ge den frysta chokladmoussekakan ett snabbt dopp och ställ den i kylen tills moussen har tinat.
Dekoration:
• Mörka chokladpärlor • Dark & Sea Salt lakritskulor från Lakrids By Johan Bülow • Röd harsyra
Dekorera med chokladpärlor, lakritskulor och röd harsyra.