MÖRK CHOKLADMOUSSEKAKA MED SALTLAKRITS

Karoline Nedahl
Karoline Nedahl

Karoline Nedahl

Ingredienser

  • 600 g mörk mjölkchoklad
  • 75 m standardmjölk
  • 250 ml vispgrädde
  • 30 g salt lakritssirap från Lakrids By Johan Bülow
  • 25 g finhackade hasselnötter
  • Mörka chokladpärlor
  • Dark & Sea Salt lakritskulor från Lakrids By Johan Bülow
  • Röd harsyra

Beräknad tid

    Instruktioner

    Inspirerad av Dark & Sea Salt

    Antal: 8 portioner

    Mörk mjölkchokladmousse:

    • 200 g mörk mjölkchoklad • 75 m standardmjölk • 150 ml vispgrädde

    Smält chokladen i en skål över vattenbad. Värm mjölken till kokpunkten och häll den över chokladen. Rör sakta om i skålen tills smeten går ihop. Vispa grädden lätt och vänd sakta ihop chokladen med grädden. Häll moussen i en avlång silikonform och ställ den i frysen i minst 3 timmar. 

    Salt lakritsganache med mörk mjölkchoklad:

    • 150 g mörk mjölkchoklad • 100 ml vispgrädde • 30 g salt lakritssirap från Lakrids By Johan Bülow

    Smält chokladen i en skål över vattenbad. Värm grädden och sirapen till kokpunkten i en gryta och häll den över chokladen. Rör om i skålen tills ganachen går ihop och blir blank. Häll ganachen ovanpå den frysta moussen och ställ tillbaka den i frysen i minst 2 timmar.

    Chokladöverdrag:

    • 250 g mörk mjölkchoklad • 25 g finhackade hasselnötter

    Smält chokladen i en skål över vattenbad. Tillsätt de finhackade hasselnötterna och häll chokladen i en avlång skål/behållare. Ge den frysta chokladmoussekakan ett snabbt dopp och ställ den i kylen tills moussen har tinat.

    Dekoration:

    • Mörka chokladpärlor • Dark & Sea Salt lakritskulor från Lakrids By Johan Bülow • Röd harsyra

    Dekorera med chokladpärlor, lakritskulor och röd harsyra.