Antal: 6 små pajer
Lakritsmördeg:
• 125 g vetemjöl
• 25 g mandelmjöl
• 50 g florsocker
• 75 g kallt smör
• 1 tsk rålakritspulver
• 1 nypa salt
• 1/2 ägg
Lägg vetemjöl, mandelmjöl, florsocker, smör, lakritspulver och salt i en matberedare och blanda snabbt ihop. Tillsätt ägget och blanda ihop till en deg. Kavla ut degen mellan två ark bakplåtspapper och låt den vila i kylskåpet i minst en timme.
Klä små, avlånga pajformer (14 x 3 1/2 cm) med degen och pricka pajskalen med en gaffel. Ställ pajskalen i kylskåpet medan du gör frangipanen.
Frangipane med svarta vinbär och lakrits:
• 50 g mandelmjöl
• 50 g socker
• 50 g mjukt smör
• 1 ägg
• 1/2 tsk rålakritspulver
• 1 nypa salt
Lägg mandelmjöl, socker, smör, ägg, lakritspulver och salt i en skål och vispa det lätt och luftigt. Fyll pajskalen till hälften med frangipanen och stick ned 6–8 svarta vinbär i varje. Grädda pajerna i ca 20 minuter i 175 grader tills de är fint gyllenbruna och låt dem svalna helt.
Svartvinbärsganache:
• 100 g vit choklad av bra kvalitet
• 50 g svartvinbärspuré
• 10 g glukossirap
• 10 g pressad citron
Smält chokladen i en skål över vattenbad och ta av skålen från värmen. Koka upp svartvinbärspuré, glukossirap och pressad citron i en liten gryta och häll det över chokladen medan du rör i mitten av skålen med en slickepott. Fortsätt röra tills ganachen går ihop. Mixa ganachen med stavmixer och häll ut ett tunt skikt på varje paj. Ställ pajerna i kylskåpet tills ganachen har satt sig.
Dekoration:
• RED LOVE
• Röd harsyra
• Rålakritspulver
Dekorera pajerna med RED LOVE, harsyra och rålakritspulver precis innan servering.