Antal: 6-8 portioner
Du kan göra denna glass i upp till 2 dagar innan du serverar den.
• Häll socker, grädde och LAKRIDS BY BÜLOW FINT LAKRITS PULVER i en kastrull och koka det tills sockret har lösts upp. • Häll äggulorna i en skål och vispa dem försiktigt tillsammans med den varma grädden, som hälls i lite åt gången. • Häll tillbaka den vispade massan i kastrull och värm försiktigt till ca. 84-85 grader under konstant omrörning. Använd en termometer. • När krämen börjar tjockna ta bort kastrullen från värmen. OBS Låt inte grädden bli för varm då blir det äggröra! • Låt nu grädden svalna i 10-15 minuter och häll sedan tillbaka den i skålen. Ställ den i kylen. • Rör om då och då tills den är helt kall. • När grädden är helt kall tillsätter du jordgubbar och myntablad. Blanda tills du har en jämn massa. • Häll i massan i en glassmaskin och kör den tills den blir krämig och fast. • Ställ sedan glassen i frysen tills det är dags att njuta. • Servera slutligen glassen med LAKRIDS BY BÜLOW STRAWBERRY & CREAM lakritsbollar och lite färsk mynta ovanpå.
TIPS:
Du behöver inte använda en glassmaskin. Lägg istället glassen i en skål och lägg den i frysen. Använd sedan en visp för att röra om smeten var femtonde minut tills massan blir krämig och fast.