JORDGUBBSGLASS MED MYNTA OCH LAKRITS

6-8 personer

Ingredienser:
• 5 kopp grädde (eller 3 koppar mjölk och 2 koppar vispgrädde)
• 1 msk. LAKRIDS BY BÜLOW FINT LAKRITS PULVER
• 120 g socker
• 7 äggulor (pastöriserade)
• 100-200 g jordgubbar (färska eller frysta)
• 10 myntablad

Topping:
• Några LAKRIDS AV BÜLOW STRAWBERRY & CREAM
• Myntablad

Du kan göra denna glass i upp till 2 dagar innan du serverar den.

• Häll socker, grädde och LAKRIDS BY BÜLOW FINT LAKRITS PULVER i en kastrull och koka det tills sockret har lösts upp.
• Häll äggulorna i en skål och vispa dem försiktigt tillsammans med den varma grädden, som hälls i lite åt gången.
• Häll tillbaka den vispade massan i kastrull och värm försiktigt till ca. 84-85 grader under konstant omrörning. Använd en termometer.
• När krämen börjar tjockna ta bort kastrullen från värmen. OBS Låt inte grädden bli för varm då blir det äggröra!
• Låt nu grädden svalna i 10-15 minuter och häll sedan tillbaka den i skålen. Ställ den i kylen.
• Rör om då och då tills den är helt kall.
• När grädden är helt kall tillsätter du jordgubbar och myntablad. Blanda tills du har en jämn massa.
• Häll i massan i en glassmaskin och kör den tills den blir krämig och fast.
• Ställ sedan glassen i frysen tills det är dags att njuta.
• Servera slutligen glassen med LAKRIDS BY BÜLOW STRAWBERRY & CREAM lakritsbollar och lite färsk mynta ovanpå.

TIPS: Du behöver inte använda en glassmaskin. Lägg istället glassen i en skål och lägg den i frysen. Använd sedan en visp för att röra om smeten var femtonde minut tills massan blir krämig och fast.

Lägger i korgen
{{currentItem.AddedQuantity}} Produkt tillagd i varukorg
{{currentItem.CartObject.ProductName}}
{{currentItem.CartObject.Description}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}} {{currentItem.CartObject.PricePerKilogram}}
Totalbelopp i korg {{basket.FormattedProductsTotal}}
Gå till varukorg Köp mer
Produkt borttagen från varukorg