Fri EU frakt på beställningar över 500 kr

SUSTAINABILITY

Vi delar med stolthet nyheten att vi som första premiumklassade konfektyrföretag I norden har uppnått b corp-certifiering. Som ett b corp-företag blir vi del av en Global företagsgemenskap som uppfyller höga standarder för social och miljömässig påverkan.

Vad är en B Corp-certifiering?

B står för fördelar för alla – från engelskans benefit for all – och B Corps är företag som uppfyller höga standarder när det gäller verifierade sociala och miljömässiga resultat, offentlig transparens och juridiskt ansvar som balanserar vinst och syfte.

Vad innebär det här för dig?

Det betyder att du genom att välja LAKRIDS BY BÜLOW stödjer ett företag som går bortom sina läckra gourmetlakritsprodukter för att göra en verklig och positiv skillnad i världen. Hållbarhet är kärnan i allt vi gör, från inköp av ingredienser till hur vi behandlar våra medarbetare och hur vi engagerar oss i lokala samhällen.

MARS MÅNAD ÄR B CORP-MÅNADEN

Och med vår senaste certifiering är vi superstolta över att vara en del av den globala B Corp-kretsen av företag som uppfyller höga krav på social och miljömässig prestanda, öppenhet och ansvarighet, utöver vinster.

NATUREN ÄR VÅR VIKTIGASTE LEVERANTÖR

På LAKRIDS BY BÜLOW anser vi att företag ska vara en kraft för det goda och B Corp-certifieringen är helt i linje med våra kärnvärden. 


Sedan vår historia började 2007 har vi satt ribban högt, utmanat det konventionella och aldrig accepterat status quo. 


Vi föddes med mantrat ”mindre men bättre” när vår grundare Johan Bülow skapade en helt ny kategori gourmetlakrits inom området premiumkonfektyr. Sedan dess har vi strävat efter att bana väg och göra skillnad inom vår bransch.

INGREDIENSER

Naturen är vår viktigaste leverantör. Våra produkter är tillverkade av de allra bästa naturliga ingredienserna; från lakritsrötter till kakaobönor, vanilj från Madagaskar, ekologisk chili från en lokal gård i Danmark till vilda bär handplockade från skogen. 


Vi är djupt beroende av en globalt hälsosam och hållbar natur och vi måste göra allt vi kan för att ta hand om vår planet.

FÖRPACKNING

2019 var vi det första konfektyrföretaget i världen att byta till burkar av 100 % återvunnen och återvinningsbar (R-PET) plast.

PRESENTFÖRPACKNING MED ANSVAR

Vi arbetar ständigt med att reducera mängden förpackningsmaterial och den påverkan som de material vi använder har. 


Våra presentlösningar är tillverkade av 70 % återvunnen kartong. De tomma kartongförpackningarna ska slängas med ansvar och kartongen ska separeras från plastbrickan.

DEN EKOLOGISKA KOLLEKTIONEN SLOW CRAFTED

2021 introducerade vi vår ekologiska kollektion SLOW CRAFTED i återvunna glasburkar, designade för återanvändning. 2022 stärkte vi kollektionen ytterligare med refillpåsar för att minska förbrukningen av förpackningar.


REFILL-påsarna innehåller 84 % mindre plast jämfört med våra återvunna plastburkar REGULAR.