Fri EU frakt på beställningar över 500 kr

HANDELSVILLKOR

ALLMÄNNA UPPGIFTER

Lakrids by Johan Bülow AB C/O Servando Bolag AB, Box 5814 102 48 Stockholm

Org.nr: 559031-9553

E-post: [email protected] Telefon: +45 32 17 68 22 Datum för fastställande: 04/11 2015

SÅ HÄR HANDLAR DU HOS OSS

För att göra ett köp på lakridsbybulow.se ska du gå igenom dessa 5 steg:

Hitta den eller de produkter du vill köpa, lägg dem i varukorgen och gå sedan till kassan. Skriv in dina personuppgifter. Välj leverans-/betalningssätt. Godkänn våra handelsvillkor. Kontrollera att alla uppgifter är korrekta och godkänn köpet.

BESTÄLLNING AV VAROR

På lakridsbybulow.se kan du endast beställa varor via vår webbplats. Om du har frågor om varor som inte finns på webbplatsen är du välkommen att kontakta oss. Vi har återförsäljare över hela världen och du kan se adressuppgifterna för våra egna butiker här.

Alla priser är inkl. moms och andra avgifter. Priserna är dagspriser.

När du handlar med se.lakrids.nu ingås avtal på svenska.

Det är inte möjligt att se tidigare beställningar genom att logga in på vår webbplats.

Om du vill ha en kopia på din orderbekräftelse skickar du ett e-brev till [email protected]

BETALNING

Följande kort kan användas: Visa/Dankort, Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Maestro och PayPal.

Det tillkommer ingen avgift vid betalning på lakridsbybulow.se Beloppet reserveras på ditt kort, men beloppet dras först när varorna skickas från lakridsbybulow.se. Det kan aldrig dras ett större belopp än vad du har godkänt vid köptillfället.

Alla priser är angivna i svenska kronor (SEK). Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna utan föregående avisering, dock inte efter att ett köp har genomförts. Återbetalning av moms kan inte genomföras till beställningar utanför EU. Leveranspriserna är högre till länder utanför EU p.g.a. tilläggskostnader. Lokala skatter, tullar och avgifter bekostas inte av Lakrids by Johan Bülow A/S.

FRAKTKOSTNADER

Sverige: Från 49 SEK. Fri frakt vid köp över 500 SEK.

EU-länder: Från 45 SEK. Fri frakt vid köp över 500 SEK.

Länder utanför EU: Från 69 SEK. Fri frakt vid köp över 600 SEK.

OBS: Alla kostnader i samband med lokala tullavgifter betalas av köparen.

LEVERANS

Adresser i Sverige: Upp till 7 vardagar. Adresser i Danmark: Upp till 4 vardagar. Adresser utanför Danmark Upp till 14 vardagar.

OBS: Vi tar förbehåll för förseningar som uppstår till följd av högre belastning än normalt, interna pakethanteringsproblem hos våra fraktpartners eller liknande situationer.

SPÅRA DITT PAKET

Du får ett spårningsnummer när vi har skickat ditt paket som gör att du kan följa det hela vägen till dig.

OM DU ÅNGRAR DITT KÖP (ÅNGERRÄTT) Returrätt Hos lakridsbybulow.se har du 14 dagars full returrätt. Ångerrätten löper ut 14 dagar efter den dag då du gar mottagit din/dina produkter.

Om du har beställt flera olika varor i en order, men de levereras enskilt, börjar fristen löpa från den dag du mottar den sista varan. Detsamma gäller om du har fått det sista partiet eller den sista delen i fysisk besittning när det gäller ett avtal om leverans av en vara som består av flera partier eller delar.

Om du du att ångra en vara behöver du meddela oss om detta inom 14 dagar från uthämtningsdatum. Meddelandet skickas till [email protected]. I ditt meddelande måste du tydligt uppmärksamma oss på att du önskar utnyttja din ångerrätt. Du kan även välja att använda vårt standardångerformulär och skicka det med returen. Det hittar du här.

Observera att det inte är möjligt att ånga ditt köp genom att endast vägra att hämta ut ditt paket utan att samtidigt ge oss ett tydligt meddelande om detta.

RETURNERING

När du meddelat oss att du önskar nyttja ångerrätten har du 14 dagar på dig att returnera varan.

Du betalar själv alla direkta utgifter i samband med returen av varan. Vid returnering är du ansvarig för att varan är ansvarsfullt emballerad och du bär ansvaret för varan under transport till oss.

Observera att du förlorar din ångerrätt om du bryter förseglingen på varor som av hälsoskydds- eller hygienmässiga orsaker inte längre är lämpliga att returnera.

AVKASTNING

Om du ångrar ditt köp ska varorna skickas till:

Postnord TPS A/S Nordhøj 12 4600 Køge Danmark Att: LAKRIDS BY BÜLOW

VARANT SKICK NÄR DU RETURNERAR DEN

Du ansvarar endast för eventuell nedsättning av varans värde som beror på annan hantering än vad som krävs för att fastställa varans art, egenskaper och det sätt den fungerar på. Med andra ord kan du prova varan på samma sätt som om du provade den i en fysisk butik.

Om varan har provats utöver vad som beskrivs ovan betraktar vi den som använd vilket innebär att du, om du ångrar köpet, endast får tillbaka en del eller inget av inköpsbeloppet beroende på varans handelsmässiga värde.

Dette gäller exempelvis om du har brutit förseglingen på en vara, som därför inte kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl.

ÅTERBETALNING VID RETUR

Om du ångrar ditt köp får du naturligtvis pengarna tillbaka för ditt köp. I händelse av en värdeminskning drar vi av det belopp du ansvarar för.

Vi återbetalar alla betalningar från dig, inklusive leveranskostnader (dock inte extra leveranskostnader om du har valt ett annat alternativ än det billigaste alternativet som vi erbjuder) senast 14 dagar från den dag vi tar emot ditt besked om att du vill ångra ditt köpeavtal.

Vi återbetalar pengarna till samma betalningsmedel som du använde dig av vid köpet, förutsatt att inget annat är avtalat.

Du har rätt att återfå pengarna vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag då vi mottagit meddelandet om att du önskar att ångra ditt köp. Du kan dock få vänta tills dess att varan har kommit i retur till oss alternativt att du lämnar dokumentatiom som ett bevis på att varan har sänts i retur till oss.

VAD SKA JAG SKICKA MED RETUREN? Du ska bifoga en kopia av orderbekräftelsen. Expedieringen går snabbare om du även fyller i och bifogar en kopia av Konsumentverkets ångerblankett.

Observera att vi inte löser ut produkter som returneras mot postförskott eller efterkrav.

REKLAMATIONER Vi följer den svenska konsumentköplagen vilket innebär att du kan reklamera fel på produkter i upp till tre år från inköpstillfället. Reklamationsrätten påverkas inte av eventuell garanti.

Du ska reklamera inom skälig tid från att felet upptäcktes. Om du reklamerar inom två månader räknas det alltid som inom skälig tid.

RETURADRESS VID REKLAMATION Vid reklamationer ska varorna skickas till:

Lakrids by Johan Bülow A/S Attn: Kundservice Sydholmen 5 2650 Hvidovre Danmark

SÅ REKLAMERAR DU EN PRODUKT För att reklamera en produkt ber vi dig skriva till oss på [email protected] och ange ditt ordernummer samt en bild och beskrivning av felet.

Vi tar upp frågan och kommer att föreslå olika alternativ som kompensation. Vi kan till exempel skicka en ny leveras, ge dig pengarna tillbaka eller ge avdrag på priset beroende på den konkreta situationen. Vid en godkänd reklamation står naturligtvis för alla kostnader.

Det är naturligtvis ett krav att reklamationen är berättigad och att felet inte har uppkommit till följd av felaktigt bruk av produkten eller annat skadevållande beteende.

Tänk på att packa varan ansvarsfullt för att säkra att varans skick inte försämras ytterligare. Kom ihåg att spara kvittot på försändelsen så att vi kan återbetala dina fraktkostnader för returen vid reklamationen.

Observera att vi inte löser ut produkter som returneras mot postförskott eller efterkrav.

VID KLAGOMÅL Har du klagomål på en produkt du har köpt i vår webbshop, mer vid dig kontakta oss på: [email protected].

Om vi inte lyckas finna en lösning, kan du gå vidare med ärendet till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

ARN Allmänna Reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm

EU ODR

HUR BEHANDLAR VI DINA PERSONUPPGIFTER? För att du ska kunna ingå köpavtal med oss på lakridsbybulow.se behöver vi följande uppgifter:

Namn Adress Telefonnummer E-postadress

Vi registrerar dina personuppgifter med syftet att kunna leverera dina varor till dig.

Dina personuppgifter registreras hos Lakrids by Johan Bülow A/S och sparas i fem år. Därefter raderas uppgifterna.

När personuppgifter samlas in via vår webbplats säkerställer vi att det alltid sker med ditt uttryckliga samtycke så att du är informerad om exakt vilka uppgifter som samlas in och varför.

Direktören och webbredaktören för Lakrids by Johan Bülow har tillgång till de uppgifter som registreras om dig.

Dataansvarig på lakridsbybulow.se är Digital redaktör Rikke Reiselbach.

Vi förvarar inte kunduppgifter krypterat. Vi överför inte kunduppgifter krypterat.

Uppgifter som lämnats till lakridsbybulow.seförmedlas eller säljs inte på något sätt vidare till tredje part, och vi registrerar inga känsliga personuppgifter. Dock skickar vi via tredje part ett e-brev där vi ber dig att recensera din köpupplevelse på lakridsbybulow.se

Vid anmälan till vårt nyhetsbrev registrerar vi din e-postadress. E-postadressen vidareförmedlas inte till andra.

Som registrerad hos Lakrids by Johan Bülow har du alltid rätt att invända mot registreringen. Du har också rätt att få information om vilka upplysningar som finns registrerade om dig. Dessa rättigheter följer av Dataskyddsförordningen (EU) och nationella lagar. Förfrågningar i detta avseende ska skickas till: [email protected].

VILLKOR FÖR LAKRIDS LOVERS

Dessa villkor gäller särskilt för ditt medlemskap i LAKRIDS LOVERS och uppdaterades senast den 7 juli 2021. Det är viktigt att du tar dig tid att noggrant läsa igenom villkoren innan du anmäler dig till LAKIDS LOVERS.

Dessa villkor gäller när du blir medlem i LAKRIDS LOVERS.

LAKIDS LOVERS erbjuds av LAKRIDS BY BÜLOW, med adress Sydholmen 5, 2650 Hvidovre, Danmark och kan kontaktas via e-post på [email protected].

Vad är LAKRIDS LOVERS?

LAKRIDS LOVERS är en smakpanel för lakritsälskare som ger tillgång till en rad TREATS – allt från exklusiva MINIS till kampanjer och allt detta är endast tillgängligt för LAKRIDS LOVERS.

Hur blir du medlem i LAKRIDS LOVERS?

Det är frivilligt att bli medlem i LAKRIDS LOVERS och det finns inte någon bindningstid. Du kan anmäla dig till LAKRIDS LOVERS via vår webbplats. Du måste ha fyllt 18 år för att bli medlem i LAKRIDS LOVERS. I samband med registreringen ber vi dig att ange en rad kontaktuppgifter. Du kan läsa mer om hur vi behandlar dessa uppgifter i avsnittet ”Behandling av dina personuppgifter” nedan. Därefter får du inloggningsuppgifter och ett unikt LAKRIDS LOVERS-ID. När du handlar i våra butiker kan du uppge ditt LAKRIDS LOVERS-ID, telefonnummer eller e-postadress för att få tillgång till dina TREATS i samband med ditt köp. Du måste ha ett svenskt mobilnummer och en e-postadress för att vara med i LAKRIDS LOVERS i Sverige.

Du måste skydda ditt LAKRIDS LOVERS-ID och lösenord och får inte avslöja det för någon annan än oss. Du får inte låta andra använda dina registreringsuppgifter eller ditt lösenord för att få tillgång till vår webbplats. Du samtycker till att omedelbart meddela oss om du upptäcker obehörig användning av dina registreringsuppgifter eller ditt lösenord, eller om du blir medveten om någon annan typ av säkerhetsöverträdelse.

Fördelar med LAKRIDS LOVERS

Som LAKRIDS LOVER erbjuder vi dig en rad TREATS. Vi förbehåller oss rätten att när som helst, efter eget gottfinnande, stoppa eller förändra delar av dessa TREATS, liksom innehållet på webbplatsen med eller utan föregående meddelande. Alla TREATS är beroende av tillgänglighet. Väsentliga ändringar av TREATS meddelas skriftligen via din angivna e-postadress med 1 månads varsel – det är därför viktigt att dina kontaktuppgifter är uppdaterade.

Icke-väsentliga ändringar och ändringar av TREATS till din fördel kan göras utan föregående meddelande.

Så kontaktar vi dig

När du blir en del av LAKRIDS LOVERS ber vi bland annat om ditt samtycke till att få kontakta dig med riktad marknadsföring via e-post med information om LAKRIDS BY BÜLOW, produktnyheter, särskilda kampanjer, enkäter, inbjudningar till tävlingar och evenemang och liknande. Det är frivilligt om du vill ge ditt samtycke och du kan när som helst avanmäla dig från dessa e-postmeddelanden utan kostnad genom att klicka på avanmälningslänken i varje e-postmeddelande eller genom att kontakta [email protected].

Om du inte vill ge ditt samtycke kan vi dock inte skicka dig information om LAKRIDS BY BÜLOW, produktnyheter, särskilda kampanjer, enkäter, inbjudningar till tävlingar och evenemang och liknande. Vi hoppas därför att du vill ge oss ditt samtycke.

Hantering av personuppgifter

LAKRIDS BY BÜLOW är ansvarig för dina personuppgifter som du lämnar när du anmäler dig till LAKRIDS LOVERS. När du registrerar dig för LAKRIDS LOVERS behandlar vi dina personuppgifter för att administrera ditt LAKRIDS LOVERS-konto och för att informera dig om TREATS och särskilda kampanjer och erbjudanden för medlemmar i LAKRIDS LOVERS.

Grund för behandling

Vår behandling av personuppgifter sker i första hand med stöd av artikel 6.1 f i dataskyddsförordningen (GDPR) och artikel 6.1 i dataskyddslagen där vi bedömer att behandlingen är nödvändig för att uppfylla berättigade intressen som väger tyngre än den registrerades intressen.

Om behandlingen av personuppgifter sker på grundval av samtycke, exempelvis om du prenumererar på vårt nyhetsbrev, är vår rättsliga grund artikel 6.1a i dataskyddsförordningen och 6.1 i dataskyddslagen.

Du kan läsa mer om vår behandling av dina personuppgifter och dina rättigheter nedan. När du besöker lakridsbybulow.se gäller vår integritetspolicy samt dessa villkor.

Hantering av ditt LAKRIDS LOVERS-konto

Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna hantera ditt LAKRIDS LOVERS-konto, för att ge dig tillgång till dina TREATS och kommunicera med dig om ditt LAKRIDS LOVERS-konto.

För ovan nämnda ändamål behandlar vi följande uppgifter om dig:
• De kontaktuppgifter du lämnar när du registrerar dig för LAKRIDS LOVERS och när du uppdaterar din profil: namn, adress, e-postadress och telefonnummer • Ditt LAKRIDS LOVERS-ID • Information om dina köp i LAKRIDS BY BÜLOW-butiker samt på lakridsbybulow.se när du identifierar dig • Information som samlas in när du kommunicerar med oss om ditt LAKRIDS LOVERS-konto

Användning av sociala medier

Vi använder sociala medier som Facebook för att kommunicera med medlemmar i LAKRIDS LOVERS.

Om personuppgifter samlas in och lämnas ut till sociala medier i samband med sådan användning av plugins eller länkar till sociala medier, är det rättspraxis att LAKRIDS BY BÜLOW blir ”gemensam personuppgiftsansvarig” med exempelvis Facebook med avseende på insamling och behandling av personuppgifter som sker via webbplatsen. Facebook är dock själv personuppgiftsansvarig för sin fortsatta behandling av personuppgifter.

LAKRIDS BY BÜLOW följer Datainspektionens riktlinjer för gemensamt dataansvar och LAKRIDS BY BÜLOW försöker med tillämpliga verktyg på bästa sätt säkerställa att du får information om behandlingen av dina personuppgifter när du besöker webbplatsen. Tillsammans med andra företag försöker vi löpande föra en dialog med Facebook om regleringen av det gemensamma dataansvaret.

Facebook har i samband med detta publicerat en bilaga om det gemensamma dataansvaret för ”Facebook Insights”.

Vilka personuppgifter samlas in på Facebook?

Beroende på ditt beteende på webbplatsen, inklusive ditt val av samtycke till cookies, kan LAKRIDS BY BÜLOW och Facebook samla in följande personuppgifter om dig:

• Om du gillat eller använt andra reaktioner på webbplatsen • Kommentarer du gör på webbplatsen • Att du har besökt webbplatsen • Ditt beteende och dina intressen på webbplatsen Facebook använder dessutom uppgifterna för att samla in statistisk information om besökarnas beteende på webbplatsen. För detta ändamål har Facebook – om du har gett ditt samtycke – placerat cookies på din enhet när du besöker webbplatsen.

Vill du veta mer om Facebooks användning av cookies på webbplatsen bör du läsa Facebooks cookiepolicy.

Målinriktad marknadsföring och statistik

Vi behandlar dessutom dina personuppgifter kopplade till ditt medlemskonto i syfte att skicka dig marknadsföring och för profilering så att vi bättre kan anpassa marknadsföringen efter dig och dina intressen. Du har rätt att när som helst invända mot vår behandling av dina personuppgifter för profileringsändamål. Om du inte vill att dina personuppgifter används för riktad marknadsföring och profilering kan du kontakta [email protected].

För ovanstående ändamål behandlar vi de uppgifter som nämns ovan under punkten ”Administration av ditt LAKRIDS LOVERS-konto” samt följande uppgifter:

• Information om vilka nyhetsbrev du öppnar och klickar på • Information om vilka sidor du besöker på lakridsbybulow.se när du är inloggad och vilka produkter du klickar på och lägger i varukorgen • Annan information som du lämnar till oss i samband med ditt LAKRIDS LOVERS-konto, exempelvis kön och intressen • Information om tävlingar du deltar i • Produktrecensioner som du skriver på lakridsbybulow.se • Information som samlas in via cookies i den utsträckning du har godkänt vår användning av cookies

Dina rättigheter

Du har alltid rätt att få information om vilka personuppgifter vi har registrerat om dig och du kan alltid be oss att korrigera eller radera dina uppgifter om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta. Du kan också alltid själv ändra dina personuppgifter på din personliga profil på lakridsbybulow.se.

Du har också rätt till dataportabilitet (det vill säga rätt att få ut personuppgifter i ett maskinläsbart format) och att invända mot vår behandling av dina personuppgifter. Slutligen har du rätt att överklaga vår behandling av dina personuppgifter. Se mer om detta i avsnittet ”Rätt att överklaga” nedan.

För ordningens skull vill vi påpeka att du kan bli ombedd att uppvisa legitimation om du begär insyn i eller utlämnande av dina personuppgifter. Detta gör vi för att säkerställa att vi inte lämnar ut personuppgifter till obehöriga personer.

Deltagande i tävlingar Vi behandlar de personuppgifter du lämnar till oss i samband med ditt deltagande i våra tävlingar i syfte att kommunicera med dig samt för att kunna skicka dig eventuella vinster.

Närmare villkor för deltagande i våra tävlingar framgår av respektive tävling.

Övriga villkor

Dessa villkor reglerar alla förhållanden som rör ditt LAKRIDS LOVERS-konto och din tillgång till dina TREATS. Det innebär att du inte kan hävda att vi har gjort några andra utfästelser eller garantier än de som ingår i dessa villkor. Observera att LAKRIDS BY BÜLOWs allmänna handelsvillkor som finns tillgängliga på vår webbplats reglerar ditt köp av produkter eller tjänster från LAKRIDS BY BÜLOW, liksom LAKRIDS BY BÜLOWs integritetspolicy som kompletterar informationen om vår behandling av personuppgifter i dessa villkor. LAKRIDS BY BÜLOWs integritetspolicy finns här Integritetspolicy.

Lagstiftning och jurisdiktion

De nuvarande villkoren regleras och tolkas i enlighet med dansk lagstiftning. Eventuella tvister som uppstår till följd av eller i samband med dessa villkor (inklusive icke-avtalsenliga tvister eller påståenden) ska avgöras av dansk domstol.

Upphävande

Vi förbehåller oss rätten att avsluta ditt LAKRIDS LOVERS-konto genom skriftligt meddelande om du bryter mot några av dessa villkor eller om du missbrukar dina TREATS. Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra eller avsluta detta program med tre månaders varsel. Vi förbehåller oss också rätten att ändra eller avsluta LAKRIDS LOVERS eller ett associerat konto med omedelbar verkan om det krävs enligt lokal lagstiftning. Vi kan komma att ändra TREATS såväl som våra villkor. Vid väsentliga ändringar meddelar vi detta 1 månad innan ändringarna träder i kraft.

Ditt medlemskap i LAKRIDS LOVERS är inte bindande och du kan när som helst avsluta ditt medlemskap i LAKRIDS LOVERS. Uppsägning och stängning av ditt LAKRIDS LOVERS-konto måste göras via ditt LAKRIDS LOVERS-konto som du kommer åt via vår webbplats.

Klagomålsförfarande

Om du anser att vi har brutit mot gällande regler om skydd av personuppgifter i vår behandling av dina uppgifter uppmanar vi dig i första hand att kontakta oss på [email protected] så att vi kan ta ställning till ditt klagomål.

Vi använder cookies på lakridsbybulow.se

När du besöker lakridsbybulow.se sparar vi en eller flera cookies på din enhet i den utsträckning du har samtyckt till cookies. En cookie är en liten textfil som kan innehålla personlig information som till exempel din IP-adress. Den används för att känna igen din dator eller mobil och gör det möjligt för oss att samla in information om hur du använder vår webbplats. Läs mer om vår användning av cookies och om hur du kan välja eller välja bort cookies i vår Cookiepolicy.

Vi vill göra dig uppmärksam på att andra typer av cookies kan användas på webbplatser som tillhör tredje part samt på sociala medier, till exempel Facebook. Du kan läsa mer om detta i avsnittet ”Användning av sociala medier” ovan.