KRANSEKAGE MED LAKRITS OCH GULD

LAKRIDS BY BÜLOW
LAKRIDS BY BÜLOW

LAKRIDS BY BÜLOW

Ingredienser

  • 750 g marsipan
  • 300 g siktat florsocker
  • 90 g pastöriserad äggvita
  • 6 tsk Fine Liquorice Powder
  • Ätbart guld (Magasin MAD & VIN) (ska vara godkänt för användning i livsmedel)
  • Raw Liquorice Powder

Beräknad tid

    Instruktioner

    (10–15 portioner)

    Kransekage:

    • 750 g marsipan • 225 g siktat florsocker • 60 g pastöriserad äggvita • 6 tsk Johan Bülow Fine Liquorice Powder

    Knåda ihop marsipan, Fine Liquorice Powder och florsocker väl (använd ev. elvisp med degkrokar).  Tillsätt äggvitan lite i taget. Lägg degen i kylskåpet tills den är fast och lätt att rulla. Värm ugnen till 190 °C. Rulla längder av marsipandegen. Varje längd ska göras 2 cm kortare än den föregående (exempelvis 8 cm, 6 cm, 4 cm osv.) Sätt ihop varje längd till en ring. Forma längderna lite trekantiga i toppen (doppa fingrarna i kallt vatten om degen fastnar). Tryck sedan till de trekantiga topparna lätt med en plåt eller en stor skärbräda. Fortsätt tills all deg är slut.  Grädda ringarna i den varma ugnen på en plåt med bakplåtspapper (eller silikonmatta) i 15 minuter. Efter 15 minuter, sätt in en extra plåt under plåten som är i ugnen (detta för att undvika att bottnarna gräddas för mycket). Grädda ringarna i ytterligare 5–10 minuter. När ringarna har svalnat ska de dekoreras med kristyr. Stapla sedan ringarna till en kransekage. Kristyr:

    • 75 g siktat florsocker • 30 g pastöriserad äggvita

    Vispa ihop äggvita och florsocker ordentligt. Häll smeten i en spritspåse. Klipp ett mycket litet hål i påsen och dekorera kransekagen. 

    Dekoration:

    • Ätbart guld (Magasin MAD & VIN) (ska vara godkänt för användning i livsmedel) • Raw Liquorice Powder

    Dekorera slutligen med Raw Liquorice Powder och guld.