Kransekage med lakrits och guld

(10–15 portioner)

DER HÄR BEHÖVER DU
Kransekage
• 750 g marsipan
• 225 g siktat florsocker
• 60 g pastöriserad äggvita
• 6 tsk Johan Bülow Fine Liquorice Powder

Dekoration
• Ätbart guld (Magasin MAD & VIN) (ska vara godkänt för användning i livsmedel)
Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Kristyr
• 75 g siktat florsocker
• 30 g pastöriserad äggvita

GÖR SÅ HÄR
Kransekage
Knåda ihop marsipan, Fine Liquorice Powder och florsocker väl (använd ev. elvisp med degkrokar). 
Tillsätt äggvitan lite i taget. Lägg degen i kylskåpet tills den är fast och lätt att rulla. Värm ugnen till 190 °C. Rulla längder av marsipandegen. Varje längd ska göras 2 cm kortare än den föregående (exempelvis 8 cm, 6 cm, 4 cm osv.) Sätt ihop varje längd till en ring. Forma längderna lite trekantiga i toppen (doppa fingrarna i kallt vatten om degen fastnar). Tryck sedan till de trekantiga topparna lätt med en plåt eller en stor skärbräda. Fortsätt tills all deg är slut.  Grädda ringarna i den varma ugnen på en plåt med bakplåtspapper (eller silikonmatta) i 15 minuter. Efter 15 minuter, sätt in en extra plåt under plåten som är i ugnen (detta för att undvika att bottnarna gräddas för mycket). Grädda ringarna i ytterligare 5–10 minuter. När ringarna har svalnat ska de dekoreras med kristyr. Stapla sedan ringarna till en kransekage. Dekorera slutligen med Raw Liquorice Powder och guld.

Kristyr
Vispa ihop äggvita och florsocker ordentligt. Häll smeten i en spritspåse. Klipp ett mycket litet hål i påsen och dekorera kransekagen. 

Lägger i korgen
{{currentItem.AddedQuantity}} Produkt tillagd i varukorg
{{currentItem.CartObject.ProductName}}
{{currentItem.CartObject.Description}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}}
Totalbelopp i korg {{basket.FormattedProductsTotal}}
Gå till varukorg Köp mer
Produkt borttagen från varukorg