(10–15 portioner)
Kransekage:
• 750 g marsipan • 225 g siktat florsocker • 60 g pastöriserad äggvita • 6 tsk Johan Bülow Fine Liquorice Powder
Knåda ihop marsipan, Fine Liquorice Powder och florsocker väl (använd ev. elvisp med degkrokar). Tillsätt äggvitan lite i taget. Lägg degen i kylskåpet tills den är fast och lätt att rulla. Värm ugnen till 190 °C. Rulla längder av marsipandegen. Varje längd ska göras 2 cm kortare än den föregående (exempelvis 8 cm, 6 cm, 4 cm osv.) Sätt ihop varje längd till en ring. Forma längderna lite trekantiga i toppen (doppa fingrarna i kallt vatten om degen fastnar). Tryck sedan till de trekantiga topparna lätt med en plåt eller en stor skärbräda. Fortsätt tills all deg är slut. Grädda ringarna i den varma ugnen på en plåt med bakplåtspapper (eller silikonmatta) i 15 minuter. Efter 15 minuter, sätt in en extra plåt under plåten som är i ugnen (detta för att undvika att bottnarna gräddas för mycket). Grädda ringarna i ytterligare 5–10 minuter. När ringarna har svalnat ska de dekoreras med kristyr. Stapla sedan ringarna till en kransekage. Kristyr:
• 75 g siktat florsocker • 30 g pastöriserad äggvita
Vispa ihop äggvita och florsocker ordentligt. Häll smeten i en spritspåse. Klipp ett mycket litet hål i påsen och dekorera kransekagen.
Dekoration:
• Ätbart guld (Magasin MAD & VIN) (ska vara godkänt för användning i livsmedel) • Raw Liquorice Powder
Dekorera slutligen med Raw Liquorice Powder och guld.