LAKRITS CUPCAKE

LAKRIDS BY BÜLOW
LAKRIDS BY BÜLOW

LAKRIDS BY BÜLOW

Ingredienser

  • 225 g sugar
  • 225 g unsalted butter
  • 225 g wheat flour
  • 4 eggs
  • 2½ tsp. baking powder
  • 1 tsp. cardamum
  • 1 tsp. vanilla sugar
  • 9 tsp. Salty Liqourice Syrup
  • 200 g plain Philadelphia cream cheese
  • 2 tbsp. icing sugar
  • 2 tsp. Fine Liqourice Powder
  • 16 pcs. of No. 2 Salty Liqourice

Beräknad tid

    Instruktioner

    Det finns väl inget som muffins inte kan lösa. Men om det fanns – lägg till lakris!

    Ca. 16 muffins

    Förvärm ugnen till 175 °C (varmluft). Förbered en bakplåt med 16 muffinsformar.

    Blanda mjöl och bakpulver i en stor skål och rör ner de övriga ingredienserna i blandningen under vispning så du får en jämn smet. Skeda upp smeten i muffinsformarna och häll i en halv tesked lakritssirap i varje muffinsform. Använd en tandpetare för att sprida ut sirapen i muffinssmeten. Grädda muffinsen i 20 minuter. Låt svalna på ett galler.

    Topping:

    Blanda Philadelphia (eller en liknande smörost) med florsocker och lakritspulver. Bred ut ett tjockt lager på varje muffin strax före servering. Strö över det fina lakritspulvret och toppa med en No. 2 Salty Liqourice.