RÖDVINBÄRSPAJ MED LAKRITS OCH VIT CHOKLAD

Frasig och saftig lakritspaj, toppad med söt och underbart krämig rödvinbärsmousse, syrliga vinbär, ätbara blommor och BÆRRIES RED CURRANT.

Antal: 6-8 portioner

Vinbärsmousse:
• 1/2 gelatinblad
• 100 g god vit choklad
• 45 g vinbärspuré (utan kärnor och skal)
• 5 ml pressad citron
• 1 dl vispgrädde

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält chokladen i en skål över vattenbad och ta av skålen från värmen. Koka upp vinbärspuré och pressad citron i en liten gryta och ta sedan av grytan från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma vinbärspurén. Häll vinbärspurén över chokladen medan du rör i mitten av skålen med en slickepott. Fortsätt röra tills smeten går ihop.

Vispa grädden till ett löst skum. Vänd först ned lite av skummet i chokladen och sedan försiktigt resten. Fördela vinbärsmoussen i silikonformar och ställ dem i frysen över natten.

Lakritsmördeg:
• 125 g vetemjöl
• 25 g mandelmjöl
• 50 g florsocker
• 75 g kallt smör
• 1 tsk LAKRIDS BY BÜLOW rålakritspulver
• 1 knivsudd salt
• 1/2 ägg

Lägg vetemjöl, mandelmjöl, florsocker, smör, rålakritspulver och salt i en matberedare och blanda snabbt ihop. Tillsätt ägget och blanda ihop till en deg. Kavla ut degen mellan två ark bakplåtspapper och låt den vila i kylskåpet i minst en timme.

Klä en pajform (18,5 cm i diameter) med degen och grädda bottnen i ca 10 min i 175 grader. Förbered frangipanen så länge.

Lakritsfrangipane:
• 50 g mandelmjöl
• 50 g socker
• 50 g mjukt smör
• 1/2 tsk rålakritspulver
• 1 nypa salt
• 1 ägg

Lägg mandelmjöl, socker, smör, ägg, rålakritspulver och salt i en skål och vispa det lätt och luftigt. Rör i ägget. Fördela frangipanen i den varma pajbottnen och grädda pajen i ytterligare cirka 15 minuter i 175 grader, tills den är härligt gyllenbrun. Låt pajen svalna helt.

Montering och dekoration:
• BÆRRIES RED CURRANT
• Färska vinbär
• Ätbara blommor, t.ex. förgätmigej, isbegonia

Arrangera de frusna mousserna på pajen. Täck resten av ytan med BÆRRIES RED CURRANT, färska vinbär och blomblad.

Tips: Pajen smakar som bäst när den är nybakad, men vinbärsmoussen kan gärna förberedas några dagar i förväg.

Lägger i korgen
{{currentItem.AddedQuantity}} Produkt tillagd i varukorg
{{currentItem.CartObject.ProductName}}
{{currentItem.CartObject.Description}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}}
Totalbelopp i korg {{basket.FormattedProductsTotal}}
Gå till varukorg Köp mer
Produkt borttagen från varukorg