Fri EU frakt på beställningar över 500 kr
Artikel intervju

5 överraskande smakkombinationer som du inte trodde var möjliga

Lakrids By Bülow, 10.04.2024
5 överraskande smakkombinationer som du inte trodde var möjliga
På LAKRIDS BY BÜLOW experimenterar vi ständigt med nya spännande smakkombinationer i vårt Creative Lab. Vår chef för produktutveckling, Fransisca, har introducerat oss till många unika kombinationer av choklad och lakrits, vilket har resulterat i några riktigt överraskande och läckra godbitar. Här är några av dem!

1. LAKRITS OCH ROSOR

För några år sedan introducerade vi vår CRISPY ROSE-lakrits, som är exklusivt framtagen för den arabiska marknaden. En förförisk kombination av vit choklad med krämig yoghurt och en söt kärna av den finaste gourmetlakritsen. Äkta rosenblad, jordgubbar och röda vinbär bildar en magisk förening när fruktens blommiga toner framhävs av rosens sötma.

2. LAKRITS OCH FÖDELSEDAGSTÅRTA

Våra favorithögtider är födelsedagar - och vad är ett födelsedagsfirande utan tårta? År 2022 introducerade vi en rolig och lekfull LAKRIDS LOVERS limited edition, BIRTHDAY CAKE. För denna smak delade vi vår tolkning av en traditionell dansk lagerkaka med grädde, frukt och strössel; en tillfredsställande smak av grädde, vanilj och fruktiga toner från jordgubbar och ananas i kombination med söt lakrits, allt virvlat i mjuk vit choklad. Och naturligtvis massor av strössel.

3. LAKRITS OCH CHILI

Lakrits och chili är en smakkombination som är mer populär än man kan tro, så populär att vår 4 - HABANERO har fått en plats i vårt Klassiska sortiment. Det kan låta som en ovanlig kombination, men söt lakrits i kombination med frisk habanero chili är ett bra exempel på hur två naturkrafter kan skapa en ny smaksensation. Förbered dig på ett hett men harmoniskt bett.

4. LAKRITS OCH SURT GODIS

Som något helt nytt testade vi den oväntade kombinationen av våra 3 - RED lakrits och surt godis bland vår smakpanel, LAKRIDS LOVERS år 2022. Resultatet blev SOUR STRAWBERRY. Föreställ dig nyplockade gröna jordgubbar tillsammans med utsökt röd lakrits i en söt, fruktig tugga. Njut av hur fräscha och syrliga toner från krispiga, gröna jordgubbar balanseras perfekt med seg röd lakrits, allt virvlat i silkeslen vit choklad och ett krispigt, grönt sockerskal för en extra syrlig twist.

5. LAKRITS OCH MYNTA

Mint och choklad är en smakkombination som har funnits i många år, och även om den i allmänhet uppskattas av många kan den också vara kontroversiell - särskilt när man kombinerar den med lakrits. Men efter att vi introducerade den här smakkombinationen för första gången 2019 var det många som bad oss att ta tillbaka en lakrits med mynta. CRISPY MINT är en del av vår vinterkollektion 2022 - söt lakrits i kombination med mjuk mjölkchoklad med en hint av mint. Ett krispigt skal av vitt mousserande socker får dig att tänka på vit, nyfallen snö.

Genom att ta de klassiska smakerna av choklad och lakrits och kombinera dem på oväntade sätt har vi genom åren skapat många smaker som säkert kommer att överraska och glädja alla som provar dem. Oavsett om du älskar choklad eller lakrits så finns det en smakkombination där ute som passar din smak!

Vi arbetar ständigt med våra limited edition-smaker. Om du vill ta en titt på våra nya och spännande smaker limited edition smaker kan du göra det här! Du kan också bli en del av våra LAKRIDS LOVERS och ha din egen åsikt om våra framtida smaker!