Fri EU frakt på beställningar över 500 kr
Artikel intervju

Från idé till verklighet: hur vi skapar nya smaker

Lakrids By Bülow, 10.04.2024
Från idé till verklighet: hur vi skapar nya smaker

När det gäller att skapa nya och spännande smakkombinationer med lakrits försöker vi alltid att tänja på gränserna för vad som är möjligt!

Resan mot att skapa en ny lakritssmak börjar med en idé. Den kan vara inspirerad av en ny säsong, önskemål från andra lakritsälskare, en trend eller helt enkelt en inspiration från vårt kreativa teams nyfikenhet att prova något nytt. När idén är född börjar teamet; vår grundare och Creative Director, Johan Bülow och Head of Product Development, Fransisca, att experimentera med olika ingredienser och tekniker för att skapa ett nytt recept, samt att ge smaktester till medlemmar i vår smakpanel, LAKRIDS LOVERS, för att få feedback.

Vi är alltid på jakt efter nya och intressanta ingredienser att använda i våra recept, från exotiska kryddor till frukter och bär. Vi strävar också efter att använda ekologiska och hållbara ingredienser när det är möjligt.

När en ny smak har skapats genomgår den en testprocess för att säkerställa att den uppfyller våra standarder för smak, konsistens och utseende. Vi vill aldrig kompromissa med god kvalitet. Först testar vi produkten i en liten sats i vårt Creative Lab, och sedan försöker vi tillverka smaken i en stor sats i vår fabrik. Först efter att ha genomgått denna process är den redo att officiellt introduceras för världen.

Processen att skapa nya smaker på LAKRIDS BY BÜLOW är en resa av experiment, kreativitet och uppmärksamhet på detaljer, men viktigast av allt, att ha kul!