Fri EU frakt på beställningar över 500 kr
Välkommen Du har blivit inloggad.
Recept

Jordgubbsglass med mynta och lakrits

Lakrids By Bülow, 10.04.2024
Jordgubbsglass med mynta och lakrits

Ingredienser



Instruktioner 

Antal: 6-8 portioner

Du kan göra denna glass i upp till 2 dagar innan du serverar den.

Häll socker, grädde och LAKRIDS BY BÜLOW FINT LAKRITS PULVER i en kastrull och koka det tills sockret har lösts upp. Häll äggulorna i en skål och vispa dem försiktigt tillsammans med den varma grädden, som hälls i lite åt gången. Häll tillbaka den vispade massan i kastrull och värm försiktigt till ca. 84-85 grader under konstant omrörning. Använd en termometer. När krämen börjar tjockna ta bort kastrullen från värmen. OBS Låt inte grädden bli för varm då blir det äggröra! Låt nu grädden svalna i 10-15 minuter och häll sedan tillbaka den i skålen. Ställ den i kylen. Rör om då och då tills den är helt kall. När grädden är helt kall tillsätter du jordgubbar och myntablad. Blanda tills du har en jämn massa. Häll i massan i en glassmaskin och kör den tills den blir krämig och fast. Ställ sedan glassen i frysen tills det är dags att njuta. Servera slutligen glassen med LAKRIDS BY BÜLOW STRAWBERRY & CREAM lakritsbollar och lite färsk mynta ovanpå.

TIPS:

Du behöver inte använda en glassmaskin. Lägg istället glassen i en skål och lägg den i frysen. Använd sedan en visp för att röra om smeten var femtonde minut tills massan blir krämig och fast.