Fri EU frakt på beställningar över 500 kr
Välkommen Du har blivit inloggad.
Recept

Körsbärskakor med kola och lakrits

Karoline Nedahl, 10.04.2024
Körsbärskakor med kola och lakrits

Ingredienser



Instruktioner 

nspirerade av Caramel Rouge Antal: (8 personer)

Körsbärsmousse:



Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm sirap, socker och pressad citron till kokpunkten i en gryta. Ta av grytan från värmen och rör ned gelatinbladen i den varma sirapen och sila sedan sirapen. Vispa grädden till ett lätt skum och rör ut skyren i grädden. Tillsätt sakta den fingervarma sirapen under omrörning. Häll moussen i små silikonformar och ställ i frysen i minst 3 timmar.

Kolaganache:



Smält chokladen i en skål över vattenbad. Värm grädden till kokpunkten och häll den över chokladen. Rör med en slickepott tills smeten går ihop. Tillsätt salt och häll ganachen i silikonformen ovanpå moussen.

Lakritskex:



Lägg alla ingredienserna i en matberedare. Mixa ihop degen och kavla ut den på ett bakplåtspapper. Ställ i kylen i 1 timme. Ta ut små cirklar (4–5 cm i diameter) grädda i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.