Instruktioner
Antal: 6 stk
Granatäpple sylt:
Lakritskräm:
Maräng:
Pynt:
Skär vaniljstången på avlångt håll och skrapa ut kornen. Pilla granatäpplekärnorna ut och blanda dem med socker, vaniljkorn och den tomma vaniljstången. Låt svalna i minst 5 timmar tills sockret är upplöst.
Upplös gelatinblad i kallt vatten i 15 min. Hacka chokladen grovt och lägg det i en djup skål. Varm grädden tillsammans med lakritspulvret till precis under kokningspunkt och häll det över chokladen samtidigt som du rör om.
Tillsätt de upplöste gelatinblad i den varma grädden. Låt krämen svalna i 5 timmar till den är fast och helt kylskåpskall.
Piska äggvitorna. Tillsätt socker och piska till en stel maräng. Lägg till florsockret till sist och piska det till en fast massa. Lägg smeten i en spritspåse och gör 8 små fågelbo på bakplåten
Baka marängerna i en 100 graders varm ugn i cirka 1 ½ timme tills de är torra.
Piska lakritskrämen med en elvisp innan servering och pynta marängerna med lakritspulver, lite lakritskräm, granatäpplekärnor och en E - SALMIAK på toppen.