Ingredienser
Instruktioner Inspirerad av Dark & Sea Salt Antal: 8 portioner
Mörk mjölkchokladmousse:
Smält chokladen i en skål över vattenbad. Värm mjölken till kokpunkten och häll den över chokladen. Rör sakta om i skålen tills smeten går ihop. Vispa grädden lätt och vänd sakta ihop chokladen med grädden. Häll moussen i en avlång silikonform och ställ den i frysen i minst 3 timmar.
Salt lakritsganache med mörk mjölkchoklad:
Smält chokladen i en skål över vattenbad. Värm grädden och sirapen till kokpunkten i en gryta och häll den över chokladen. Rör om i skålen tills ganachen går ihop och blir blank. Häll ganachen ovanpå den frysta moussen och ställ tillbaka den i frysen i minst 2 timmar.
Chokladöverdrag:
Smält chokladen i en skål över vattenbad. Tillsätt de finhackade hasselnötterna och häll chokladen i en avlång skål/behållare. Ge den frysta chokladmoussekakan ett snabbt dopp och ställ den i kylen tills moussen har tinat.
Dekoration:
Dekorera med chokladpärlor, lakritskulor och röd harsyra.