Fri EU frakt på beställningar över 500 kr
Recept

Rödvinbärspaj med lakrits och vit choklad

Maja Vase, 10.04.2024
Rödvinbärspaj med lakrits och vit choklad

Ingredienser


Instruktioner 

Frasig och saftig lakritspaj, toppad med söt och underbart krämig rödvinbärsmousse, syrliga vinbär, ätbara blommor och BÆRRIES RED CURRANT. Antal: 6-8 portioner


Vinbärsmousse:Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält chokladen i en skål över vattenbad och ta av skålen från värmen. Koka upp vinbärspuré och pressad citron i en liten gryta och ta sedan av grytan från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma vinbärspurén. Häll vinbärspurén över chokladen medan du rör i mitten av skålen med en slickepott. Fortsätt röra tills smeten går ihop. Vispa grädden till ett löst skum. Vänd först ned lite av skummet i chokladen och sedan försiktigt resten. Fördela vinbärsmoussen i silikonformar och ställ dem i frysen över natten.

Lakritsmördeg:Lägg vetemjöl, mandelmjöl, florsocker, smör, rålakritspulver och salt i en matberedare och blanda snabbt ihop. Tillsätt ägget och blanda ihop till en deg. Kavla ut degen mellan två ark bakplåtspapper och låt den vila i kylskåpet i minst en timme. Klä en pajform (18,5 cm i diameter) med degen och grädda bottnen i ca 10 min i 175 grader. Förbered frangipanen så länge.

Lakritsfrangipane:Lägg mandelmjöl, socker, smör, ägg, rålakritspulver och salt i en skål och vispa det lätt och luftigt. Rör i ägget. Fördela frangipanen i den varma pajbottnen och grädda pajen i ytterligare cirka 15 minuter i 175 grader, tills den är härligt gyllenbrun. Låt pajen svalna helt.

Montering och dekoration:Arrangera de frusna mousserna på pajen. Täck resten av ytan med BÆRRIES RED CURRANT, färska vinbär och blomblad.

Tips:

Pajen smakar som bäst när den är nybakad, men vinbärsmoussen kan gärna förberedas några dagar i förväg.