- 2 ägg
- 200 g socker
- 150 g smör
- 1 dl naturell yoghurt
- 175 g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 tsk FINE LIQUORICE POWDER
- 1 tsk flingsalt
- 130 g färska björnbär
- 1 flaska SWEET LIQUORICE SYRUP
Gör så här:
Värm ugnen till 175 °C.
Vispa smör och socker tills det vitnar. Häll sedan i äggen och vispa ihop. Häll i yoghurten och vispa igen.
I en annan skål blandar du bakpulver, mjöl och FINE LIQUORICE POWDER. Blanda innehållet i de två skålarna genom att sikta de torra ingredienserna genom en sil.
Rör ihop de två blandningarna och häll i färska björnbär. Fyll muffinsformarna med smeten till ca 2/3-delar. Gör en fördjupning i mitten av muffinsformarna och häll i lite SWEET LIQUORICE SYRUP. Fyll upp den resterande 1/3-delen av muffinsformen med smeten.
Grädda i 175 °C i 15–20 minuter tills de får en ljusbrun färg.
Låt de svalna lite och servera! Kan eventuellt garneras med lite florsocker pudrat över eller med en lakritssmörkräm.
Recept på lakritssmörkräm:
150 g smör vispas ihop med 125 g florsocker och 15 g FINE LIQUOICE POWDER