BJÖRNBÄRSMUFFINS MED LAKRITS

  • 2 ägg
  • 200 g socker
  • 150 g smör
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 175 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 tsk FINE LIQUORICE POWDER
  • 1 tsk flingsalt
  • 130 g färska björnbär
  • 1 flaska SWEET LIQUORICE SYRUP

Gör så här:
Värm ugnen till 175 °C.
Vispa smör och socker tills det vitnar. Häll sedan i äggen och vispa ihop. Häll i yoghurten och vispa igen.
I en annan skål blandar du bakpulver, mjöl och FINE LIQUORICE POWDER. Blanda innehållet i de två skålarna genom att sikta de torra ingredienserna genom en sil.
Rör ihop de två blandningarna och häll i färska björnbär. Fyll muffinsformarna med smeten till ca 2/3-delar. Gör en fördjupning i mitten av muffinsformarna och häll i lite SWEET LIQUORICE SYRUP. Fyll upp den resterande 1/3-delen av muffinsformen med smeten.
Grädda i 175 °C i 15–20 minuter tills de får en ljusbrun färg.
Låt de svalna lite och servera! Kan eventuellt garneras med lite florsocker pudrat över eller med en lakritssmörkräm.

Recept på lakritssmörkräm:
150 g smör vispas ihop med 125 g florsocker och 15 g FINE LIQUOICE POWDER

Lägger i korgen
{{currentItem.AddedQuantity}} Produkt tillagd i varukorg
{{currentItem.CartObject.Title}}
{{currentItem.CartObject.Description}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}} {{currentItem.CartObject.PricePerKilogram}}
Totalbelopp i korg {{basket.FormattedProductsTotal}}
Gå till varukorg Köp mer
Produkt borttagen från varukorg