CUPCAKES MED CHOKLAD OCH GULD-LAKRITS

LAKRIDS BY BÜLOW
LAKRIDS BY BÜLOW

LAKRIDS BY BÜLOW

Ingredienser

  • 1 ½ dl kakaopulver
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 3 ½ dl socker
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • ¾ tsk bakpulver
  • ¾ tsk salt
  • 2 stora ägg
  • 2 msk Raw Liquorice Powder eller Salty Liquorice Syrup
  • 1 ½ dl varmt kaffe
  • 1 ½ dl lättfil eller lättyoghurt
  • 3 msk olja med neutral smak
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 200 g osaltat smör (rumstempererat)
  • 4 dl florsocker - siktat
  • 200 g vit choklad
  • smält och avsvalnad
  • 200 g Philadelphia
  • 2 msk Raw Liquorice Powder
  • 1 tsk vaniljextrakt

Beräknad tid

    Instruktioner

    Receptet är gjort av Manuela Kjeilen, som står bakom bloggen passionforbaking.com

    Cupcakes:

    • 1 ½ dl kakaopulver • 3 ½ dl vetemjöl • 3 ½ dl socker • 1 ½ tsk bikarbonat • ¾ tsk bakpulver • ¾ tsk salt • 2 stora ägg • 2 msk Raw Liquorice Powder eller Salty Liquorice Syrup • 1 ½ dl varmt kaffe • 1 ½ dl lättfil eller lättyoghurt • 3 msk olja med neutral smak • 1 tsk vaniljextrakt

    Värm ugnen till 175 °C. Placera pappersformar för cupcakes i en muffinsplåt och ställ åt sidan. Vispa ihop kakaopulver, mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver, rålakritspulver/lakritssirap och salt i en stor skål. Tillsätt ägg, varmt kaffe, lättfil, olja, och vanilj och vispa smeten slät i ca 3 minuter. Skrapa av sidor och botten då och då så att allt blir ordentligt blandat. Fördela smeten jämnt i formarna. Fyll varje form till 2/3. Grädda i cirka 20 minuter eller tills ytan reser sig igen efter lätt tryck med ett finger. Vrid på plåten om det behövs. Placera kakorna på ett galler och låt dem svalna helt.

    Frosting med vit choklad och lakrits:

    • 200 g osaltat smör (rumstempererat) • 4 dl florsocker, siktat • 200 g vit choklad, smält och avsvalnad • 200 g Philadelphia • 2 msk Raw Liquorice Powder • 1 tsk vaniljextrakt

    Vispa smör och florsocker vitt och luftigt med en elvisp på medelhastighet. Sänk hastigheten till låg, tillsätt den smälta, avsvalnade chokladen och vispa till en jämn smet. Vispa nu i Philadelphia, rålakritspulver och vaniljextrakt tills allt är luftigt och väl blandat. Spritsa frostingen på kakorna med en spritspåse och dekorera slutligen med en Lakrids by Johan Bülow GOLD på toppen – som kronan på verket.