DEN PERFEKTA PÅSKKAKAN

Maja Vase
Maja Vase

Maja Vase

Ingredienser

  • 260 g vit choklad av god kvalitet
  • 25 g smör
  • 1 ägg
  • 150 g socker
  • ½ msk rålakritspulver
  • 1 nypa salt
  • 50 g mandelmjöl
  • 240 ml grädde
  • 40 ml passionsfruktpuré
  • 3 gelatinblad
  • 100 ml passionsfruktpuré
  • 100 g kefir
  • Evt lite ätbar gul pulverfärg
  • VANILLA MANGO
  • Gula blommor

Beräknad tid

    Instruktioner

    Under de fina SLOW CRAFTED VANILLA MANGO gömmer sig en läcker passionsfruktmousse, mjuk passionsfruktganache och en saftig, mjölfri lakritsbotten.

    Antal: 8 portioner

    Lakritsbotten:

    • 50 g vit choklad av god kvalitet • 25 g smör • 1 ägg • 50 g socker • ½ msk rålakridspulver • 1 nypa salt • 50 g mandelmjöl

    Smält choklad och smör i en skål över ett vattenbad och ta skålen av värmen. Piska ägg, socker, lakritspulver och salt väl i en skål och rör i chokladblandningen. Tillsätt mandelmjöl. Fördela degen i en kakform (14 cm diameter) med bakpapper i botten och baka i ca 20 minuter vid 175 grader tills den är genombakad och gyllene färgad. Låt kakan svalna och ställ den i frysen.

    Passionsfruktganache:

    • 160 g vit choklad av god kvalitet • 40 ml grädde • 40 ml passionsfruktpuré

    Smält choklad i en skål över vattenbad och ta skålen av värmen. Koka grädde och passionsfruktpuré i en liten gryta och häll det över chokladen medans du rör om i mitten av skålen. Rör tills att ganachen samlar sig. Använd en stavblender till ganachen och fördela den över kakbotten.

    Passionsfruktmousse:

    • 3 gelatinblad • 100 ml passionsfruktpuré • 100 g socker • 200 ml grädde • 100 g kefir

    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka passionsfruktpuréen och socker i en liten gryta och ta gryten från värmen. Vrid ut vattnet ur gelatinbladen och rör i dem i den varma sirapen. Låt sirapen svalna.

    Piska grädden till lätt skum i en stor skål. Tillsätt kefiren i sirapen och därefter försiktigt i grädden. Fördela moussen i en silikonform (16 cm diameter) och tryck försiktigt den frysta kakan ner i botten (med botten uppåt). Ställ moussekakan i frysen över natten.

    Pynt:

    • 100 g vit choklad av god kvalitet • Evt lite ätbar gul pulverfärg • SLOW CRAFTED VANILLA MANGO • Gula blommor

    Placera två kakringar (10 cm och 16 cm i diameter) på en skärbräda. Skär två långa bitar chokladplast (1 ½ cm hög) så att de matchar kakringens omkrets. Smält chokladen. Tillsätt färg om du önskar det. Bre chokladen ut på chokladplasten, lyft plasten av bordet och låt chokladen sätta sig i en stund. Placera de två plastbitarna runt kakans ringar och ställ dem i kylskåpet tills chokladen har satt sig. 

    Ta försiktigt av chokladplasten och placera det stora chokladbandet över kakan och det lilla bandet ovanpå kakan. Fyll det lilla chokladbandet med SLOW CRAFTED VANILLA MANGO och blommor.