Körsbärskakor med kola och lakrits

Inspirerade av caramel rouge

(8 personer)

DET HÄR BEÖVER DU

Körsbärsmousse
2 gelatinblad
150 g körsbärssirap
50 g socker
50 ml pressad citron
150 ml vispgrädde
150 g skyr

Kolaganache
150 g dulcey choklad
100 ml vispgrädde
1 nypa salt

Lakritskex
100 g vetemjöl
75 g socker
75 g smör
1 tsk rålakritspulver från Lakrids by Johan Bülow
1 ägg

Dekoration
Lila basilika
Lakritspulver från Lakrids By Johan Bülow

GÖR SÅ HÄR

Körsbärsmousse
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.  Värm sirap, socker och pressad citron till kokpunkten i en gryta. Ta av grytan från värmen och rör ned gelatinbladen i den varma sirapen och sila sedan sirapen. Vispa grädden till ett lätt skum och rör ut skyren i grädden. Tillsätt sakta den fingervarma sirapen under omrörning. Häll moussen i små silikonformar och ställ i frysen i minst 3 timmar.

Kolaganache
Smält chokladen i en skål över vattenbad. Värm grädden till kokpunkten och häll den över chokladen. Rör med en slickepott tills smeten går ihop. Tillsätt salt och häll ganachen i silikonformen ovanpå moussen.

Lakritskex
Lägg alla ingredienserna i en matberedare. Mixa ihop degen och kavla ut den på ett bakplåtspapper. Ställ i kylen i 1 timme. Ta ut små cirklar (4–5 cm i diameter) grädda i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.

Lägger i korgen
{{currentItem.AddedQuantity}} Produkt tillagd i varukorg
{{currentItem.CartObject.Title}}
{{currentItem.CartObject.Description}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}} {{currentItem.CartObject.PricePerKilogram}}
Totalbelopp i korg {{basket.FormattedProductsTotal}}
Gå till varukorg Köp mer
Produkt borttagen från varukorg