Fri EU frakt på beställningar över 500 kr
Recept

Körsbärskakor med kola och lakrits

Karoline Nedahl, 10.04.2024
Körsbärskakor med kola och lakrits

Ingredienser



Instruktioner 

nspirerade av Caramel Rouge Antal: (8 personer)

Körsbärsmousse:



Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm sirap, socker och pressad citron till kokpunkten i en gryta. Ta av grytan från värmen och rör ned gelatinbladen i den varma sirapen och sila sedan sirapen. Vispa grädden till ett lätt skum och rör ut skyren i grädden. Tillsätt sakta den fingervarma sirapen under omrörning. Häll moussen i små silikonformar och ställ i frysen i minst 3 timmar.

Kolaganache:



Smält chokladen i en skål över vattenbad. Värm grädden till kokpunkten och häll den över chokladen. Rör med en slickepott tills smeten går ihop. Tillsätt salt och häll ganachen i silikonformen ovanpå moussen.

Lakritskex:



Lägg alla ingredienserna i en matberedare. Mixa ihop degen och kavla ut den på ett bakplåtspapper. Ställ i kylen i 1 timme. Ta ut små cirklar (4–5 cm i diameter) grädda i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.