Mörk chokladmoussekaka med saltlakrits

Inspirerad av Dark & Sea Salt

(8 portioner)

DU BEHÖVER

Mörk mjölkchokladmousse
200 g mörk mjölkchoklad
75 m standardmjölk
150 ml vispgrädde

Salt lakritsganache med mörk mjölkchoklad
150 g mörk mjölkchoklad
100 ml vispgrädde
30 g salt lakritssirap från Lakrids By Johan Bülow

Chokladöverdrag
250 g mörk mjölkchoklad
25 g finhackade hasselnötter

Dekoration
Mörka chokladpärlor
Dark & Sea Salt lakritskulor från Lakrids By Johan Bülow
Röd harsyra

GÖR SÅ HÄR

Mörk mjölkchokladmousse
Smält chokladen i en skål över vattenbad. Värm mjölken till kokpunkten och häll den över chokladen. Rör sakta om i skålen tills smeten går ihop. Vispa grädden lätt och vänd sakta ihop chokladen med grädden.

Häll moussen i en avlång silikonform och ställ den i frysen i minst 3 timmar. 

Salt lakritsganache med mörk mjölkchoklad
Smält chokladen i en skål över vattenbad. Värm grädden och sirapen till kokpunkten i en gryta och häll den över chokladen. Rör om i skålen tills ganachen går ihop och blir blank.

Häll ganachen ovanpå den frysta moussen och ställ tillbaka den i frysen i minst 2 timmar.

Chokladöverdrag
Smält chokladen i en skål över vattenbad. Tillsätt de finhackade hasselnötterna och häll chokladen i en avlång skål/behållare. Ge den frysta chokladmoussekakan ett snabbt dopp och ställ den i kylen tills moussen har tinat.

Dekorera med chokladpärlor, lakritskulor och röd harsyra.

Lägger i korgen
{{currentItem.AddedQuantity}} Produkt tillagd i varukorg
{{currentItem.CartObject.Title}}
{{currentItem.CartObject.Description}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}} {{currentItem.CartObject.FormattedTotal}} {{currentItem.CartObject.PricePerKilogram}}
Totalbelopp i korg {{basket.FormattedProductsTotal}}
Gå till varukorg Köp mer
Produkt borttagen från varukorg