Fri EU frakt på beställningar över 500 kr
Recept

Mörk chokladmoussekaka med saltlakrits

Karoline Nedahl, 10.04.2024
Mörk chokladmoussekaka med saltlakrits

Ingredienser



Instruktioner Inspirerad av Dark & Sea Salt Antal: 8 portioner

Mörk mjölkchokladmousse:



Smält chokladen i en skål över vattenbad. Värm mjölken till kokpunkten och häll den över chokladen. Rör sakta om i skålen tills smeten går ihop. Vispa grädden lätt och vänd sakta ihop chokladen med grädden. Häll moussen i en avlång silikonform och ställ den i frysen i minst 3 timmar.

Salt lakritsganache med mörk mjölkchoklad:



Smält chokladen i en skål över vattenbad. Värm grädden och sirapen till kokpunkten i en gryta och häll den över chokladen. Rör om i skålen tills ganachen går ihop och blir blank. Häll ganachen ovanpå den frysta moussen och ställ tillbaka den i frysen i minst 2 timmar.

Chokladöverdrag:



Smält chokladen i en skål över vattenbad. Tillsätt de finhackade hasselnötterna och häll chokladen i en avlång skål/behållare. Ge den frysta chokladmoussekakan ett snabbt dopp och ställ den i kylen tills moussen har tinat.

Dekoration:



Dekorera med chokladpärlor, lakritskulor och röd harsyra.