MOUSSETÅRTA MED HALLON, PERSIKA OCH LAKRITS

Maja Vase
Maja Vase

Maja Vase

Ingredienser

  • 75 g smör
  • kallt
  • 150 g vetemjöl
  • 50 g florsocker
  • 1 msk Raw Liquorice Powder
  • 1/2 ägg
  • 3 gelatinblad
  • 200 g hallon
  • 40 g socker
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g grekisk yoghurt - 10 %
  • 10-12 Lakrits med choklad och passionsfrukt
  • Små skivor av persika
  • Ätbara blommor

Beräknad tid

    Instruktioner

    Antal: 6-8 portioner

    Lakritsbotten:

    • 75 g smör, kallt • 150 g vetemjöl • 50 g florsocker • 1 msk Raw Liquorice Powder • 1/2 ägg

    Skär smöret i små tärningar och lägg mjöl, florsocker, Raw Liquorice Powder och smörtärningar i en mixer. Mixa ihop snabbt, tillsätt ägg och mixa tills degen går ihop. Kavla ut degen mellan två ark bakplåtspapper och låt den vila i kylskåpet i minst en timme.  Skär ut en rundel (20 cm i diameter) ur degen och grädda den i 10–15 minuter i 175 grader. Låt bottnen svalna helt.

    Hallonyoghurtmousse:

    • 3 gelatinblad • 200 g hallon • 40 g socker • 1 msk pressad citron • 1 dl vispgrädde • 100 g grekisk yoghurt, 10 %

    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka försiktigt upp hallon, socker och pressad citron och låt småkoka i ca 5 minuter. Ta av grytan från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma hallonpurén. Sila bort kärnorna och låt purén svalna till fingervarmt. Vispa grädden till ett löst skum. Tillsätt yoghurt och fortsätt att vispa. Vänd försiktigt ned den fingervarma hallonpurén. Fördela moussen i en rund silikonform/tårtring (16 cm i diameter) med plastfolie i botten och ställ den i frysen i minst två timmar.

    Dekoration:

    • 10-12 Lakrits med choklad och passionsfrukt • Små skivor av persika • Ätbara blommor

    Lägg den frysta hallonmoussen på lakritsbottnen och låt tårtan tina i kylskåpet i minst två timmar. Dekorera med Lakrits med choklad och passionsfrukt, skivor av persika och ätbara blommor runt kanten.