Prova några små oemotståndliga pajer med smörig, spröd lakritsmördeg, saftig frangipane med lakrits, vacker mörkröd svartvinbärsganache och slutligen vår RED LOVE som pricken över i:et.
Antal: 6 små pajer
Lakritsmördeg:
• 125 g vetemjöl • 25 g mandelmjöl • 50 g florsocker • 75 g kallt smör • 1 tsk rålakritspulver • 1 nypa salt • 1/2 ägg
Lägg vetemjöl, mandelmjöl, florsocker, smör, lakritspulver och salt i en matberedare och blanda snabbt ihop. Tillsätt ägget och blanda ihop till en deg. Kavla ut degen mellan två ark bakplåtspapper och låt den vila i kylskåpet i minst en timme. Klä små, avlånga pajformer (14 x 3 1/2 cm) med degen och pricka pajskalen med en gaffel. Ställ pajskalen i kylskåpet medan du gör frangipanen.
Frangipane med svarta vinbär och lakrits:
• 50 g mandelmjöl • 50 g socker • 50 g mjukt smör • 1 ägg • 1/2 tsk rålakritspulver • 1 nypa salt
Lägg mandelmjöl, socker, smör, ägg, lakritspulver och salt i en skål och vispa det lätt och luftigt. Fyll pajskalen till hälften med frangipanen och stick ned 6–8 svarta vinbär i varje. Grädda pajerna i ca 20 minuter i 175 grader tills de är fint gyllenbruna och låt dem svalna helt.
Svartvinbärsganache:
• 100 g vit choklad av bra kvalitet • 50 g svartvinbärspuré • 10 g glukossirap • 10 g pressad citron
Smält chokladen i en skål över vattenbad och ta av skålen från värmen. Koka upp svartvinbärspuré, glukossirap och pressad citron i en liten gryta och häll det över chokladen medan du rör i mitten av skålen med en slickepott. Fortsätt röra tills ganachen går ihop. Mixa ganachen med stavmixer och häll ut ett tunt skikt på varje paj. Ställ pajerna i kylskåpet tills ganachen har satt sig.
Dekoration:
• RED LOVE • Röd harsyra • Rålakritspulver
Dekorera pajerna med RED LOVE, harsyra och rålakritspulver precis innan servering.