HANDELSVILLKOR

ALLMÄNNA UPPGIFTER

Lakrids by Johan Bülow AB C/O Servando Bolag AB, Box 5814 102 48 Stockholm

Org.nr: 559031-9553

E-post: service@lakridsbybulow.se Telefon: +45 32 17 68 22 Datum för fastställande: 04/11 2015

SÅ HÄR HANDLAR DU HOS OSS

För att göra ett köp på lakridsbybulow.se ska du gå igenom dessa 5 steg:

Hitta den eller de produkter du vill köpa, lägg dem i varukorgen och gå sedan till kassan. Skriv in dina personuppgifter. Välj leverans-/betalningssätt. Godkänn våra handelsvillkor. Kontrollera att alla uppgifter är korrekta och godkänn köpet.

BESTÄLLNING AV VAROR

På lakridsbybulow.se kan du endast beställa varor via vår webbplats. Om du har frågor om varor som inte finns på webbplatsen är du välkommen att kontakta oss. Vi har återförsäljare över hela världen och du kan se adressuppgifterna för våra egna butiker här.

Alla priser är inkl. moms och andra avgifter. Priserna är dagspriser.

När du handlar med se.lakrids.nu ingås avtal på svenska.

Det är inte möjligt att se tidigare beställningar genom att logga in på vår webbplats.

Om du vill ha en kopia på din orderbekräftelse skickar du ett e-brev till service@lakridsbybulow.se

BETALNING

Följande kort kan användas: Visa/Dankort, Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Maestro och PayPal.

Det tillkommer ingen avgift vid betalning på lakridsbybulow.se Beloppet reserveras på ditt kort, men beloppet dras först när varorna skickas från lakridsbybulow.se. Det kan aldrig dras ett större belopp än vad du har godkänt vid köptillfället.

Alla priser är angivna i svenska kronor (SEK). Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna utan föregående avisering, dock inte efter att ett köp har genomförts. Återbetalning av moms kan inte genomföras till beställningar utanför EU. Leveranspriserna är högre till länder utanför EU p.g.a. tilläggskostnader. Lokala skatter, tullar och avgifter bekostas inte av Lakrids by Johan Bülow A/S.

FRAKTKOSTNADER

Sverige: Från 49 SEK. Fri frakt vid köp över 500 SEK.

EU-länder: Från 45 SEK. Fri frakt vid köp över 500 SEK.

Länder utanför EU: Från 69 SEK. Fri frakt vid köp över 600 SEK.

OBS: Alla kostnader i samband med lokala tullavgifter betalas av köparen.

LEVERANS

Adresser i Sverige: Upp till 7 vardagar. Adresser i Danmark: Upp till 4 vardagar. Adresser utanför Danmark Upp till 14 vardagar.

OBS: Vi tar förbehåll för förseningar som uppstår till följd av högre belastning än normalt, interna pakethanteringsproblem hos våra fraktpartners eller liknande situationer.

SPÅRA DITT PAKET

Du får ett spårningsnummer när vi har skickat ditt paket som gör att du kan följa det hela vägen till dig.

OM DU ÅNGRAR DITT KÖP (ÅNGERRÄTT) Returrätt Hos lakridsbybulow.se har du 14 dagars full returrätt. Ångerrätten löper ut 14 dagar efter den dag då du gar mottagit din/dina produkter.

Om du har beställt flera olika varor i en order, men de levereras enskilt, börjar fristen löpa från den dag du mottar den sista varan. Detsamma gäller om du har fått det sista partiet eller den sista delen i fysisk besittning när det gäller ett avtal om leverans av en vara som består av flera partier eller delar.

Om du du att ångra en vara behöver du meddela oss om detta inom 14 dagar från uthämtningsdatum. Meddelandet skickas till service@lakridsbybulow.se. I ditt meddelande måste du tydligt uppmärksamma oss på att du önskar utnyttja din ångerrätt. Du kan även välja att använda vårt standardångerformulär och skicka det med returen. Det hittar du här.

Observera att det inte är möjligt att ånga ditt köp genom att endast vägra att hämta ut ditt paket utan att samtidigt ge oss ett tydligt meddelande om detta.

RETURNERING

När du meddelat oss att du önskar nyttja ångerrätten har du 14 dagar på dig att returnera varan.

Du betalar själv alla direkta utgifter i samband med returen av varan. Vid returnering är du ansvarig för att varan är ansvarsfullt emballerad och du bär ansvaret för varan under transport till oss.

Observera att du förlorar din ångerrätt om du bryter förseglingen på varor som av hälsoskydds- eller hygienmässiga orsaker inte längre är lämpliga att returnera.

AVKASTNING

Om du ångrar ditt köp ska varorna skickas till:

Postnord TPS A/S Nordhøj 12 4600 Køge Danmark Att: LAKRIDS BY BÜLOW

VARANT SKICK NÄR DU RETURNERAR DEN

Du ansvarar endast för eventuell nedsättning av varans värde som beror på annan hantering än vad som krävs för att fastställa varans art, egenskaper och det sätt den fungerar på. Med andra ord kan du prova varan på samma sätt som om du provade den i en fysisk butik.

Om varan har provats utöver vad som beskrivs ovan betraktar vi den som använd vilket innebär att du, om du ångrar köpet, endast får tillbaka en del eller inget av inköpsbeloppet beroende på varans handelsmässiga värde.

Dette gäller exempelvis om du har brutit förseglingen på en vara, som därför inte kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl.

ÅTERBETALNING VID RETUR

Om du ångrar ditt köp får du naturligtvis pengarna tillbaka för ditt köp. I händelse av en värdeminskning drar vi av det belopp du ansvarar för.

Vi återbetalar alla betalningar från dig, inklusive leveranskostnader (dock inte extra leveranskostnader om du har valt ett annat alternativ än det billigaste alternativet som vi erbjuder) senast 14 dagar från den dag vi tar emot ditt besked om att du vill ångra ditt köpeavtal.

Vi återbetalar pengarna till samma betalningsmedel som du använde dig av vid köpet, förutsatt att inget annat är avtalat.

Du har rätt att återfå pengarna vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag då vi mottagit meddelandet om att du önskar att ångra ditt köp. Du kan dock få vänta tills dess att varan har kommit i retur till oss alternativt att du lämnar dokumentatiom som ett bevis på att varan har sänts i retur till oss.

VAD SKA JAG SKICKA MED RETUREN? Du ska bifoga en kopia av orderbekräftelsen. Expedieringen går snabbare om du även fyller i och bifogar en kopia av Konsumentverkets ångerblankett.

Observera att vi inte löser ut produkter som returneras mot postförskott eller efterkrav.

REKLAMATIONER Vi följer den svenska konsumentköplagen vilket innebär att du kan reklamera fel på produkter i upp till tre år från inköpstillfället. Reklamationsrätten påverkas inte av eventuell garanti.

Du ska reklamera inom skälig tid från att felet upptäcktes. Om du reklamerar inom två månader räknas det alltid som inom skälig tid.

RETURADRESS VID REKLAMATION Vid reklamationer ska varorna skickas till:

Lakrids by Johan Bülow A/S Attn: Kundservice Sydholmen 5 2650 Hvidovre Danmark

SÅ REKLAMERAR DU EN PRODUKT För att reklamera en produkt ber vi dig skriva till oss på service@lakridsbybulow.se och ange ditt ordernummer samt en bild och beskrivning av felet.

Vi tar upp frågan och kommer att föreslå olika alternativ som kompensation. Vi kan till exempel skicka en ny leveras, ge dig pengarna tillbaka eller ge avdrag på priset beroende på den konkreta situationen. Vid en godkänd reklamation står naturligtvis för alla kostnader.

Det är naturligtvis ett krav att reklamationen är berättigad och att felet inte har uppkommit till följd av felaktigt bruk av produkten eller annat skadevållande beteende.

Tänk på att packa varan ansvarsfullt för att säkra att varans skick inte försämras ytterligare. Kom ihåg att spara kvittot på försändelsen så att vi kan återbetala dina fraktkostnader för returen vid reklamationen.

Observera att vi inte löser ut produkter som returneras mot postförskott eller efterkrav.

VID KLAGOMÅL Har du klagomål på en produkt du har köpt i vår webbshop, mer vid dig kontakta oss på: service@lakridsbybulow.se.

Om vi inte lyckas finna en lösning, kan du gå vidare med ärendet till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

ARN Allmänna Reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm

EU ODR

HUR BEHANDLAR VI DINA PERSONUPPGIFTER? För att du ska kunna ingå köpavtal med oss på lakridsbybulow.se behöver vi följande uppgifter:

Namn Adress Telefonnummer E-postadress

Vi registrerar dina personuppgifter med syftet att kunna leverera dina varor till dig.

Dina personuppgifter registreras hos Lakrids by Johan Bülow A/S och sparas i fem år. Därefter raderas uppgifterna.

När personuppgifter samlas in via vår webbplats säkerställer vi att det alltid sker med ditt uttryckliga samtycke så att du är informerad om exakt vilka uppgifter som samlas in och varför.

Direktören och webbredaktören för Lakrids by Johan Bülow har tillgång till de uppgifter som registreras om dig.

Dataansvarig på lakridsbybulow.se är Digital redaktör Rikke Reiselbach.

Vi förvarar inte kunduppgifter krypterat. Vi överför inte kunduppgifter krypterat.

Uppgifter som lämnats till lakridsbybulow.seförmedlas eller säljs inte på något sätt vidare till tredje part, och vi registrerar inga känsliga personuppgifter. Dock skickar vi via tredje part ett e-brev där vi ber dig att recensera din köpupplevelse på lakridsbybulow.se

Vid anmälan till vårt nyhetsbrev registrerar vi din e-postadress. E-postadressen vidareförmedlas inte till andra.

Som registrerad hos Lakrids by Johan Bülow har du alltid rätt att invända mot registreringen. Du har också rätt att få information om vilka upplysningar som finns registrerade om dig. Dessa rättigheter följer av Dataskyddsförordningen (EU) och nationella lagar. Förfrågningar i detta avseende ska skickas till: service@lakridsbybulow.se.